Lappböle Hornkapell juhlii ja matkustaa

Kaikkia tärkeitä tapahtumia 1990-luvulla ei mahduteta tähän, mutta mainitsemme muutamia. Orkesterin 90-vuotisjuhlavuonna 1993 julkaistiin albumi Jubileumsvindar - Juhlatuulella. Juhlakonsertissa nimitettiin kunniajäseniksi seuraavia soittajia: Nils-Erik Lang (tuuba), Veikko Gisselberg (kapellimestari), Rurik Sjöblom (baritonitorvi), Veikko Huitti (alttotorvi), Onni Wiik (klarinetti), Stig Skogberg (tenoritorvi) ja Per-Olof Munck (kapellimestari ja trumpetti). Koko tämä kunnia-arvoinen soittajajoukko lopetti 1990-luvulla soittamisen Lappböle Hornkapellissa, lähinnä vanhuuden takia. Lappböle Hornkapell on koko elinkaarensa aikana osallistunut mitä erilaisimpiin tapahtumiin, ovathan ne hyvä tilaisuus näytää omaa osaamistaan. 1990-luvun tärkeimpiin juhliin, joihin Lappböle Hornkapell osallistui, kuului FFSMF:n (Finlands Svenska Sång- och Musikförbund) laulu- ja soittofestivaalit Tammisaaressa 1991, Maarianhaminassa 1996 ja Espoossa 2001 sekä paikallisyhdistys MNSMF:n (Mellersta Nylands Svenska Sång- och Musikförbund) omat juhlat joka keväisin eri puolilla keskistä Uusimaata. Lappböle Hornkapell on tehnyt myös yhteistyötä Kyrkslätts Manskörin kanssa ja yhteiskonsertteja Kirkkonummen ja Siuntion konserteissa. Liittyminen SPOL:iin (Suomen puhallinorkesteriliitto) vuonna 2001 toi uusia konsertteja jokavuotisilla puhallinmusiikkipäivillä Linnanmäellä. Osallistumispalkkio, ilmainen pääsy laitteisiin, innosti erityisesti nuoria osallistumaan. Orkesteri on esiintynyt myös useita kertoja erilaisissa sotaveteraanien juhlissa ja Kirkkonummi-päivillä. Silti Lappböle Hornkapellin omat konsertit ovat parhaita näyttämään sitä, mitä orkesteri todella osaa. 1990-luvun puolivälissä orkesteri piti omia konsertteja keväisin ja syksyisin. Syyslukukausi osoittautui kuitenkin hiukan liian lyhyeksi sekä syys- että joulukonsertin pitämiselle, joten viime aikoina orkesteri on panostanut eniten kevään ohjelmistoon.

Matkat ovat aina olleet olennainen osa Lappböle Hornkapellin toimintaa. Moa Thorsin aikana orkesteri on tehnyt konserttimatkoja esimerkiksi Riikaan, Ahvenanmaalle, Rælingeniin, Haapsaluun, Tukholmaan, Bergeniin ja Luzerniin. Luzernissa järjestettiin kansainvälinen WASBE-konferenssi (WASBE=World Association for Symphonic Bands and Wind Ensembles), jonne Lappböle Hornkapell matkusti kuuntelemaan maailman parhaita puhallinorkestereita. Saimme myös mahdollisuuden esiintyä fantastisen konserttisalin edessä ulkoilmakonsertissa. Sveitsin radio tallensi esiintymisen ja lähetti sen eetterissä kuukautta myöhemmin. Samassa paikassa seuraavana päivänä esiintyi US Marine Band, joka on yksi maailman johtavista puhallinorkestereista.

Tärkein tavoitteemme on ollut kuitenkin pitää puhallinmusiikkiperinnettä osana kulttuuria täällä Kirkkonummella. Kuten olemme orkesterin historiassa nähneet, orkesteri seuraa ihmisten rytmiä. Toivokaamme, että rytmi kulkee aina käsi kädessä Lappböle Hornkapellin kanssa!